Haarverlies

Ongeveer 40% van de vrouwen op 50-jarige leeftijd laten tekenen zien van haaruitval en minder dan 45% van de vrouwen komt daadwerkelijk tot 80-jarige leeftijd met een volledige haarimplant. Uiteraard beïnvloeden vele factoren de mate van haarverlies door de jaren heen. Denk hierbij aan:

  •  Hormonale veranderingen (bijvoorbeeld zwangerschap)
  • Erfelijke factoren (veel kaalheid / verminderd haarvolume in de familie. bijv. female pattern hairloss of alopecia androgenetica)
  • Life-events (periodes van ernstig ziek of zeer hevige stress kunnen haaruitval geven)
  • Auto-immuun (verkeerde werking van het eigen afweersysteem, bijv. alopecia areata)
  • Geneesmiddelen (bijvoorbeeld chemotherapieen)
  • Mechanische factoren (harde trekkrachten aan de haren, bijv. door de haren strak naar achteren vast te maken of door het haar erg strak in te vlechten)

Bij zeer uitgesproken vormen van haaruitval wordt geadviseerd een huisarts of dermatoloog te raadplegen. Er zijn enkele medisch geregistreerde middelen die effectief zijn tegen bepaalde typen van haaruitval. Minoxidil 5% lotion en finasteride tabletten, ook wel propecia genaamd. Finasteride wordt echter nauwelijks meer voorgeschreven voor vrouwen in verband met een mogelijk toegenomen risico op het ontwikkelen van borstkanker.

Wat kunt u zelf doen

Voor de haargroei is het essentieel dat er genoeg voedingsstoffen aanwezig zijn. Denk hierbij aan verschillende Vitamine B, zink en silicium. Floxia heeft na grondig onderzoek de belangrijkste ingrediënten geïdentificeerd en een voedingssupplement gecreëerd, specifiek gericht op mooiere, vollere en gezondere haren. Onthoud dat een gevarieerd dieet niet vergeten mag worden en een voedingssupplement geen vervanger is van gezond voedsel.

Een van de nieuwste en effectiefste ingrediënten tegen haaruitval zit verwerkt in ons Floxia haarserum, genaamd Procapil. Procapil bestaat uit drie complementaire actieve stoffen. Biotinyl-GHK verankert en verstevigd de haarwortel. Oleanolzuren remmen de vorming van dihydrotestosterone door het enzym 5-alpha-reductase te remmen. Apigenine versterkt de haarwortel door toename van de bloedcirculatie. Procapil is door de verschillende werkzame stoffen ook effectief bij bijvoorbeeld alopecia androgenetica of female pattern hairloss.

Haren groeien langzaam, de effectiviteit van een behandeling is pas na drie tot zes maanden echt zichtbaar. Het eerst wat zal opvallen is dat er minder haren uitvallen. Hierna zal langzaamaan het haarvolume en de haardikte gaan toenemen. Wanneer een goed resultaat is bereikt, wordt geadviseerd om de behandeling te continueren om nieuw haarverlies te voorkomen. Door het gebruik van ons Floxia voedingsupplement en haarserum kan haaruitval worden voorkomen en behandeld, waardoor u mogelijk toch de leeftijd van 80 jaar bereikt met vol en gezond haar.